miércoles, 5 de octubre de 2011

Carta a ACSUR Las Segovias (II)

Un nou episodi en la crisi d’ACSUR Les Segovias. Una nova carta al President i la Directora estatal. 



ACSUR Las Segovias
C/ Cedaceros, 9. 3º Izq. 
28014 Madrid

Att. Carlos Sanchis de Andrés (Presidente)
CC. Magali Thill (Directora)


Estimats senyors,

Per segon dia consecutiu, em veig en l’obligació d’escriure’ls com a soci de l’organització territorial del País Valencià de l’associació que representen. I em veig en l’obligació de fer-ho perquè els aprenentatges democràtics que m’ha suposat la pertinença a l’espai organitzatiu que ha sigut i és fins a la data ACSUD Les Segovias País Valencià, i als que al·ludia en la carta d’ahir, no em permeten el silenci davant de les seues actituds dels últims mesos, i davant del lamentable episodi d’ahir.  I dic fins a la data perquè pareixen vostés encabotats a aconseguir que deixe de ser-ho en un futur pròxim.

En els últims mesos he hagut de viure com van violentar els meus drets com a soci no permetent-me la participació en l’Assemblea estatal d’ACSUR Les Segovias (ni a mi ni a centenars de companys i companyes de les organitzacions territorials del País València i d’Asturies), com van revocar els poders a les persones que en estes dos territorials van ser triades de manera democràtica per les seues respectives bases socials (les companyes i companys de Galiza no els van donar opció, van dimitir abans de que se’ls revocaren), com van bloquejar els comptes bancaris d’ambdós territorials obstaculitzant la gestió quotidiana de la seua activitat organitzativa, i com han pres mesures disciplinàries suspenent de sou i faena a companys que durant anys han acreditat el seu compromís amb l’organització.

Fins a arribar al dia d’ahir, en el que vostés junt amb un advocat i tres auditors van aparéixer sense previ avís en la seu de l’organització territorial del País Valencià per a iniciar una auditoria a esta organització.

No sé qual de tots els elements que configuren este últim episodi em resulta més indignant. La demostració d’autoritarisme que suposa aparéixer en la seu territorial sense la mínima cortesia d’avisar de la visita? L’arrogància de  imposar una auditoria a l’organització territorial del País Valencià, quan els comptes auditades dels últims anys demostren fefaentment que esta organització ha realitzat una gestió responsable d’acord amb els seus ingressos, per contraposició a la de l’aparell central de l’organització que regata el milió d’euros de pèrdues? L’actitud prepotent de l’advocat de què es van fer acompanyar sense una altra comesa aparent que amenaçar verbalment a les i els treballadors de l’organització territorial? La hipocresia del seu discurs sobre la suposada bona fe de les seues preteses intencions de realitzar un procés d’auditoria constructiu que resulte d’utilitat per a tots i totes?

Quin serà el seu pròxim pas?  Fins on estan disposats a arribar en esta espiral d’abús? No han tingut prou de dinamitar les organitzacions territorials de Galiza, Astúries i País Valencià? No es donen compte que el problema no són les organitzacions territorials crítiques amb la seua gestió, sinó la calamitosa gestió dels seus predecessors que, abans de buscar millors acomodaments, van portar a l’organització a una situació econòmica insostenible? No es donen compte que, en la seua obstinació per trobar dimonis on no n’hi ha estan portant a una organització amb un quart de segle d’història a un punt de no retorn? 

En la confiança, escassa d’altra banda, de que sàpien recapacitar mentres estiguen a temps de fer-ho, els faig arribar una salutació.

Javier Ibáñez Martínez
Soci d’ACSUD Les Segovias País Valencià

No hay comentarios:

Publicar un comentario